Vakolatok

Akril-silosan tartalmú, üvegszál erősített, vékony dörzsölt vakolat.
Szemcseméret: 1,2  mm

Kiváló ellenálló képesség jellemzi az időjárási hatásokkal szemben. Vízlepergető, és egyben a felület légzését nem akadályozza. Az üvegszál erősítésnek köszönhetően rendkívül rugalmas így a falon estlegesen keletkező hajszálrepedések nem jelennek meg a vakolaton. Felhordható bel és kültérben bármely alapvakolatra, hőszigetelő rendszerre.

A felhordás előtt a felületnek száraznak és szennyeződésektől mentesnek kell lenni. Új felületen javasolt egy alapozó réteg felhordása a vakolattal egyező vagy hasonló színben.  Javasolt alapozó az INTONACO RASANTE vagy NEWQUARZ, quarz szemcsés homlokzatfesték. Penész,gomba,alga elleni adalékot tartalmaz.Egyéb vakolatokkal szemben kedvezőbben használható melegebb időjárás esetén is.

Felvitel: A felhordás rozsdamentes,vagy műanyag simítóval történhet. Az egy-síkban lévő felületeket egyidejű munkafázisban, szemcsevastagságban hordjuk fel. A túl vastagon felvitt anyagot a simító segítségével húzzuk le, majd újra használhatjuk. A simítást végezhetjük függőleges, vízszintes, vagy körkörös mozdulatokkal. A termék felhasználása nem javasolt nagy melegben, 5 ºC alatt, illetve 70%-os páratartalom felett. A frissen elkészített felületet óvni kell a közvetlen naptól és a csapadéktól

Kvarc tartalmú műanyag alapú, gördülő szemcsés, vékony dörzsölt vakolat

Szemcseméret: 1,5 – 2,2 mm
A szemcseméretből adódóan karmolt rusztikus felületet képez.

Alkalmazható bármely vakolt felületen, gipszkartonon, hőszigetelő rendszeren. Az anyagot  kitűnő ellenálló képesség, és rugalmasság jellemzi, amely az épület esetleges mozgásából adódó hajszálrepedések megjelenését kiküszöböli. Enyhén rusztikus hatású kiválóan alkalmazható beltéri dekorációs felület kialakításához, lépcsőházak falfelületének festésére.

Alapozás: universal fix®, Isogel® mélyalapozás javasolt.

Felvitel: Az egy síkban lévő felületeket egyidejű munkafázisban, glettvassal, szemcsevastagságban hordjuk fel. Közvetlenül a felvitel után műanyag glettelő

(glettlapát) segítségével, dörzsöléssel (kereszt-, hossz-, vagy körkörös mozgással) kialakítjuk a kívánt felületet.

Szín: fehér

Színezés: CASATI színkeverő rendszerrel több ezer színben.

Kvarctartalmú homlokzat, és beltéri dekorációs festésre alkalmas magas fehérségű rusztikus hatású hengerelhető vakolat, festék

Rendkívül ellenálló víztaszító réteget képez, melynek felülete hígítástól illetve felvitel módjától, szerszám használattól függően széles lehetőséget biztosít az egyedi dekorációs felületek kialakítására.

Kemény atmoszférikus hatásoknak ellenálló de mégis rugalmas bevonatot képez, amely a festett falfelület esetleges mozgását követi. Megszünteti a felület egyenetlenségeit.

Használható bármely falfelületen, gipszkartonon, hőszigetelő rendszeren.

Hígítás: Sima felület kialakításánál 20%-ban vízzel hígítható,
Rusztikus,struktur felület kialakításánál max. 3-5%-ban hígítható vízzel.

Alapozás: Porózus vagy erősen nedvszívó falak festése előtt javasolt Jolly Fix® vagy Isogel® mélyalapozás.

Felhasználás: Az anyag számtalan lehetőséget biztosít az elképzelések megvalósítására.

Például: -Első rétegben hordjuk fel vékonyan korongecsettel vagy teddy hengerrel a felületre.

Második rétegként azonnal, struktúr hengerrel (különböző lyukméretű szivacshenger) kialakítjuk (cuppantjuk) a kívánt mintázatot.

Szín: fehér

Színezés: CASATI színkeverő rendszerrel több ezer színben.

Kvarc tartalmú, műanyag alapú, gördülő szemcsés vékony, dörzsölt vakolat.
Szemcseméret: 1-1,2 mm.

Alkalmazható bármely vakolt felületen, gipszkartonon, hőszigetelő rendszeren. Az anyagot  kitűnő ellenálló képesség, és rugalmasság jellemzi, amely az épület esetleges mozgásából adódó hajszálrepedések, megjelenését kiküszöböli. Enyhén rusztikus hatású kiválóan alkalmazható beltéri dekorációs felület kialakításához, lépcsőházak falfelületének festésére.

Alapozás:Universal fix,  Isogel mélyalapozás javasolt.

Felvitel: Az egy síkban lévő felületeket egyidejű munkafázisban, glettvassal, szemcsevastagságban hordjuk fel. Közvetlenül a felvitel után műanyag 

glettlap segítségével, dörzsöléssel (kereszt-, hossz-, vagy körkörös mozgással) kialakítjuk a kívánt felületet. Amenyiben az alapvakolat erősen porzik vagy pereg, Isogél mélyalapozó használata javasolt. A vakolat felhordása előtt, végezzünk a vakolattal megegyező vagy világosabb tónusú tapadó alapozást(NEWQUARZ,INTONACO RASANTE).A technikai adatok a 2010 –től gyártott anyagokra érvényesek.

Szín: fehér

Színezés: CASATI színkeverő rendszerrel több ezer színben.