Speciális termékek

Penészgátló adalékanyag beltéri/kültéri festékekhez.

Bármely beltéri/kültéri falfestékhez, hozzáadva és alaposan felkeverve meggátolhatjuk a felületeken (hideg falakon, nedves környezetben) oly sokszor kialakuló penészesedést, algásodást, gombásodást. Így elkerülve a falfelület idő előtti foltosodását a fent említett kórokozóktól.

Adagolás: 250ml adalékanyagot keverjünk egy 14 literes festékhez.

Kerüljük a bőrrel való érintkezést.(javasolt védő kesztyű illetve szemüveg használata)

A felületen már meglévő penészt, algát stb… átfestés előtt távolítsuk el Toglimuffa penészlemosó fertőtlenítő oldattal. Vízzel hígítva 1:1 arányban vagy erősen szennyezet esetben, hígítatlanul használjuk.

Magas páratartalom miatt kialakult felületi fertőzöttség eltüntetésére kül- és beltérben, vakolatról és festett felületről. A termék egyben alapozóként is szolgál a súlyosan fertőzött felületek kezelésére használatos speciális festékekhez. 
Makacsabb szennyeződés esetén a tisztítást meg kell ismételni!
Tisztítás után a teljes festendő felületet, minimális hígítás mellett átkenjük alapozás céljából.

Figyelem! Ne használjuk szórással és a felhasználás során viseljünk védőkesztyűt és maszkot!
Javasolt rétegrend: 
Tisztítás-alapozás: Risana
Fedőfesték: Primavera Risanante
Hígítás: Vízzel max 1:1-ben 
Felvitel: ecset henger
Száradás: 2 óra

Tartós lemosószer, magas páratartalom miatt kialakult felületi fertőzöttség eltüntetésére kül- és beltérben, vakolatról, festett felületről. Mechanikus szórófejjel ellátott kivitelben készül, mely lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget és az anyag biztos eljuttatását a nehezen hozzáférhető helyeken is.

Medence, teniszpálya festék

Vízalatti beton felületek festésére alkalmazható speciális termék, amely medencék, szökőkutak, sportpályák stb. festésére lett kifejlesztve. 

Kiváló ellenálló képességgel rendelkezik a káros környezeti és időjárási hatásokkal szemben. Magas fedőképessége, tartós fénye, erős alapfelülethez való tapadóképessége nyújt hosszú időre biztos, esztétikus bevonatot. Gyorsan száradó, könnyen kezelhető anyag.

A festést két rétegben végezzük. A jó és biztonságos eredmény eléréséhez fontos, hogy az alapfelület száraz és tiszta legyen. A festett felületet a teljes száradásig védeni kell az esőtől és a külső behatásoktól. Kerüljük a festék erős napsütésben, magas  hőmérsékleten vagy párás, nedves körülmények közötti felvitelét.
Színe: azúrkék (beton felület, medence) piros;zöld (teniszpálya) , szürke ( beton festék)

Oldószeres beltéri vízzáró falfesték

Összetétel: Speciális Good Year kötőanyagú, műanyagtartalmú bevonat.

Az Umistop® olyan újszerű felületet hoz létre, amely teljesen ellenáll, és hatásos védelmet nyújt, az addig egészségtelenül  nedves helyeken is, a nedvesség átszivárgása, a salétrom, és a penészfoltok kialakulása ellen anélkül, hogy a fal természetes lélegzését megakadályozza.
A bevonat nem válik le még olyan víznyomás esetén sem, mint  2,5 m vízoszlop  nyomása, 0,3m2-en, vagy 160 km/h sebesség vízsugár terhelése 8 órán keresztül.                        

Megjelenés: Fehér, enyhén tixotróp puha paszta.

Felhasználás: A felület előkészítése: A felületet tisztítsuk meg a penésztől, szennyeződésektől, és a leváló részektől. Ha a felület a tisztítás után is penészes, akkor tisztítás után mossuk le 5% – os víz és   ISOSAN PASTA® keverékével majd hagyjuk megszáradni.

A festék felvitele: Az Umistop®ot 5-10% ban Aquaragia vagy  Inodoro  hígítóval hígítjuk, majd 2 rétegben, a rétegek közti 24 órás száradási idő betartásával, felhordjuk. A felhordás történhet ecsettel, hengerrel, ill. szórással. Javasoljuk, hogy az összes falfelületet fessük át Umistop®pal. Esetenként azonban megengedhető, csak a nedvesség által veszélyeztetett felület átfestése is.

Szín:  Fehér, a fehértől eltérő színre, 48 órás száradás után, Hobby  Casa® vagy Primavera® beltéri diszperziós festék színezett változatával átfesthető                    

 Felhasználható: Beltérben, nagy nedvességű helyiségekben, pld. ipari csarnokok, mosodák, üzemi konyhák, lépcsőházak, pincék, stb.  a

Útfesték

Speciális alkyd kötőanyagú és szintetikus gumi tartalmú egyedi felhasználású útfesték. Ez a festék kimondottan javasolt a közutakon található jelzések festésére. Különlegesen ellenáll az útfelületeken kialakult rezgéseknek, továbbá jellemzi kiváló tapadó és fedőképessége, ezen tulajdonságait hosszútávon megőrzi. Igény szerint fényvisszaverő gyöngy adalékkal.
Levegőn gyorsan szárad, így elősegítve alkalmazhatóságát. Kiválóan ellenáll a hőmérsékleti változásoknak, fény, víz és kémiai hatásoknak (út sózás)
Színek: fehér, sárga 

Szintetikus zománcfesték aeroszolos kiszerelésben. (400ml.)

Alkalmazható bármely felület festésére, javítására, dekorálására.

A kezelendő felületet tisztítsuk meg. Használat előtt a palackot kb.1 percig, rázzuk fel.

A felvitelt több vékony rétegben 20 perc száradási idővel végezzük. A kezelt felülettől kb. 20-25 cm távolságban tartandó Az Ózonra káros anyagot, nem tartalmaz.

Kiadósság: 3m2/flakon

Száradás: 12 óra.

Szín:     51 gyári szín. Normál és speciális színek, (fluoreszkáló, metál, spoíler)        
000 – Fényes lakk
001 – Matt lakk
702 – Cink spray. Cink tartalma miatt horganyzott felületen is alkalmazható.
903 – Hőálló ezüst 600 °C-ig
926 – Hőálló fekete 600 °C-ig
905 – Keréktárcsa ezüst
902 – Krómhatású fényes festék, dekorációs felhasználásra.
910 – Arany hatású fényes festék, dekorációs felhasználásra.
109 – Rozsdagátló alapozó szürke színben.
800 ­– Csavarlazító

FIGYELEM!  Hajtógázzal működik. Fokozottan tűz és robbanás veszélyes! Működtetés közben dohányzás és nyílt láng használata tilos! A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, sugárzó hőhatásnak kitenni vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos. Legfeljebb 35°C hőmérsékletű helyen tárolható. A készülék utántöltése tilos.

Kisgyermektől elzárva kell tartani.