Színezhető szemcsés vakolatalapozó

Tapadás elősegítő (tapadó-híd)
Szemcsés, érdes felületű
Fehér színű

Kül- és beltéri műgyanta alapú vakolat alapozó

Felhasználási terület: Pigmentált speciális, szemcsés alapozó festék, amely kitűnő tapadó képességet, biztosít az alap és fedőréteg között, az Intonaco  bel- és kültéri vakolatok esetében. Ásványi alapok alapozója. Alkalmazható továbbá gipszkarton, préselt fa, pozdorja lapok és rétegelt lemezek alapozására is. Jó fedőképességű, lúgálló, ütésálló, a falszerkezet légző képességét nem gátolja, vízzel hígítható, környezetbarát és illóanyagban szegény.

Alapfelületek: Az alapfelületnek, szilárdnak, tisztának, száraznak és hordozóképesnek kell lennie. A krétásodó és nagy nedvszívó képességgel rendelkező felületeket előzetesen Casati Fissativo vagy Jolly Fix mélyalapozóval kell kezelni.

Felhordás: Az alapfelületre glettvassal vagy hengerrel is felhordható. Használat előtt alaposan fel kell keverni. A terméket +5 °C alatt felhordani és tárolni nem szabad.

 

Rétegfelépítés: Lehetőleg hígítatlanul, illetve a megfelelő felhordási konzisztencia beállításához max. 3% vízzel hígítva, hordjuk fel. Túlzott hígítás a vakolat struktúra széteséséhez vezethet!

Színezés: pasztel színekben ajánlott. Casati színkeverő rendszerben, illetve Arlecchino színezővel maximum 3–5%-ban.

Száradási idő: + 20 ºC esetén, kb. 4 óra, alacsonyabb hőmérsékleten, illetve magasabb páratartalom esetén a száradási értékek megnőhetnek!

Munkaeszközök: A munkaeszközöket használat után azonnal vízzel kell tisztítani.

Tárolás: Zárt edényben, hűvös, de fagymentes körülmények között tárolandó.

Összetétel: Sztirol-akrilát vizes diszperzió, CaCO3 (mészkő) töltőanyagok, TiO2 pigment, víz, adalék anyagok és tartósítószer.