Színezés: pasztel színekben ajánlott. Casati színkeverő rendszerben, illetve Arlecchino színezővel maximum 3–5%-ban.

Felhordás: Ecsettel, hengerrel, szórással (airless), a felület szakszerű előkészítése után.

Előkészítés: a padlót és a bútorokat védőfóliával takarja be, az ajtót, az ablakkereteket és az elektromos kapcsolókat festőszalaggal ragassza le.

Alap: Az alapfelületnek, tisztának, száraznak, szilárdnak, zsírmentesnek, és hordozóképesnek kell lennie. Az előző enyves festék réteget teljesen el kell távolítani. A régi diszperziós alapú festékréteget, pórtalanítani, majd mélyalapozni kell. A javítási helyeket, lyukacsos szerkezetű, krétásodó és nagy nedvszívó képességgel rendelkező felületeket előzetesen Casati Fissativo, vagy Jolly Fix  mélyalapozóval kell előkészíteni. A festést, az előkészítő munkafolyamatok száradása után lehet elkezdeni.

Festés:1. Alapozás: max. 5% vízzel hígítva. 2. Fedőfestés: lehetőleg hígítás nélkül. +5 ºC alatt nem szabad felvinni. Használat előtt mindig alaposan keverje fel. Javasolt rétegszám, 2 – 3 réteg. Ajánlott, a mennyezet festésével kezdeni, majd folytassa az oldalfalakkal. A látható átlapolások elkerülése érdekében, kezdje az ablakok éleinél és úgy haladjon a fal sarkai felé. Az egybefüggő falfelületeket egy munkafolyamatban kell lefesteni.

minőségi, beltéri diszperziós fal- és mennyezetfesték, matt,
fehér, kiadós, jól takar

BELTÉRI DISZPERZIÓS FEHÉR FAL- ÉS MENNYEZET FESTÉK

Tulajdonságok: műgyanta alapú, páraáteresztő, jól bedolgozható, kiválóan színezhető, fehér fal- és mennyezet festék. A nagyon jó minőségű, így az új, vagy felújítandó felületek esetében, otthonossá varázsolja a szobáját.

Anyagszükséglet: kb. 8 m2/l rétegenként, sima, nem nedvszívó felületen, rövid szőrű hengerre megadva. Érdes, nedvszívó felületek esetében az anyagszükségletet, próbafestéssel állapítjuk meg.

Száradási idő: +20 °C és 65%-os relatív páratartalom mellett kb. 4 -6 óra múlva újra festhető. Teljes száradás és terhelhetőség kb. 3 nap múlva. A száradási időt a magas páratartalom és alacsony hőmérséklet befolyásolhatja.

Munkaeszközök: A munkafolyamat szüneteiben a szerszámot szorosan fóliába kell csomagolni, használat után azonnal meleg vízzel tisztítandók.

Tárolás: hűvös, de fagymentes helyen tároljuk (+5 ºC felett).